wina do ryb

Jakie dobrać wina do ryb, by podkreślić ich smak?

Ryby, zawsze mam z nimi kłopot. W wyjątkowych chwilach, bo potrawy rybne jemy, gdy mamy nastrój, a nie regularnie w piątek. Wina do ryb były dla mnie wyzwaniem. Szukając rozwiązań dla siebie, znalazłam kilka wskazówek także dla Ciebie. Polecam!

  1. włoskie białe wino półwytrawne ze szczepów chardonnay (16zł)
  2. włoskie białe wino wytrawne ze szczepów garganega (17zł)
  3. portugalskie białe wino wytrawne z Alentejo, z mieszanych szczepów (18zł)
  4. francuskie białe wino półwytrawne ze szczepu m.in. ugni blanc (19zł)
  5. mołdawskie białe wino wytrawne ze szczepów chardonnay (20zł)
  6. węgierskie białe wino wytrawne z Eger, ze szczepów muscat (26zł)
  7. niemieckie białe wino półwytrawne ze szczepów riesling (50zł)
Jakie dobrać wina do ryb, by podkreślić ich smak?
Oceń ten wpis

0 Udostępnień

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.