wino do czerwonego mięsa

Jakie wybrać wino do czerwonego mięsa na obiad?

Mięsny obiad to tradycyjny polski poczęstunek. Co wybrać, gdy potrzebne jest wino do czerwonego mięsa? Jaki rodzaj trunku? Jak kształtują się ceny na polskim rynku?

Wino do czerwonego mięsa

Lista propozycji łatwo dostępnych w polskich sklepach

  1. węgierskie czerwone wino wytrawne z Egeru, ze szczepów mieszanych m.in. cabernet, merlot (16zł)
  2. włoskie czerwone wino półwytrawne ze szczepów sangiovese (16zł)
  3. australijskie czerwone wino wytrawne ze szczepów shiraz cabernet sauvignon, pasuje do mięs, steków i serów (20zł)
  4. australijskie czerwone wino półwytrawne z Riverland, ze szczepów shiraz (20zł)
  5. mołdawskie czerwone wino wytrawne ze szczepów cabernet sauvignon (20zł)
  6. Carlo Rossi – amerykańskie czerwone wino półwytrawne (22zł)
  7. hiszpańskie czerwone wino wytrawne z Valdepenas, ze szczepów tempranillo cabernet sauvignon (22zł)
  8. francuskie czerwone wino wytrawne ze szczepów cabernet sauvignon (23zł)
  9. australijskie czerwone wino wytrawne ze szczepów shiraz (25zł)
  10. hiszpańskie czerwone wino wytrawne z Walencji, ze szczepów tempranillo cabernet sauvignon (25zł)
  11. merlot, francuskie czerwone wino półwytrawne (30zł)
  12. włoskie czerwone wino półwytrawne z Sycylii, ze szczepów nero (30zł)
Jakie wybrać wino do czerwonego mięsa na obiad?
5 (100%) 1 vote

0 Udostępnień

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.